Presentation – Rävlanda Dansgille

Våren 1980 startade Leif Nordin och Eva Johansson gammaldansverksamhet i Rävlandaskolan. Några utav deltagarna i  dessa danskurser bildade 1983 föreningen Rävlanda Dansgille.

Föreningen är en politiskt och religiös obunden ideell förening och dess första styrelse såg ut enligt nedan: Ordförande - Kjell Samuelsson, Kassör – Sören Elving, Sekreterare – Anita Axelsson, Ledamöter – Eva Johansson och Stig Malkolmsson.

Föreningens huvudsyfte är att hålla en gammal folkdanstradition vid liv, och samtidigt lära ut nyheter inom gillesdansen medan deltagarna träffas, trivs och motionerar. Idag har vi två dansledare som tillsammans ansvarar för danskvällarna. Blandningen av olika danser varierar och andelen folkdans är minst 25%. Föreningen har även hyrt in instruktör  som lärt Gillesmedlemmarna grunderna i polskedans.

Rävlanda Föreningsgård invigdes hösten 1990 och har sedan dess varit föreningens danslokal.  Föreningsgården har ett bra golv i en stor och fin lokal som passar perfekt till Dansgillets verksamhet.

Sedan mitten av 90-talet har antalet medlemmar i föreningen stadigt ökat och vi är idag c:a 60 medlemmar varav flertalet är aktiva dansare.

Föreningen ställer upp på dansuppvisningar t.ex. i samband med midsommar, vid festligheter, privata fester och företagstillställningar. I samband med dansuppvisning bär många av dansarna folkdräkt. Dans, dansutveckling samt gemensamma samkväm och fester är något som föreningen värnar om. Därför ordnar festkommittén trevliga tillställningar såsom gemensam uppstart med övernattning i augusti, buffé och lucia vid julavslutningen, mat och dans vid Valborg, gökotta på hemlig plats på Kristi Himmelsfärdsdagen, våravslutning tillsammans med inbjudna dansföreningar och midsommarkväll med sill, potatis, jordgubbar, dans och summering av dagens händelser.


För närvarande har vi inga nybörjarkurser men vid tillräckligt många intresserade kan vi erbjuda sådan verksamhet. Ingen behöver känna sig avskräckt utan är alltid välkommen att prova på våra danser och lära känna oss under vår gemensamma kaffestund som var och en ansvarar för ca 1 gång per år. Vår ambition är att ta hand om alla på bästa sätt. Rävlanda Dansgille är viktigt för oss alla.


20120820


Styrelsen i Rävlanda Dansgille

Information

Avgifter

Vår medlemsavgift per år är 300:- för ca 30 danskvällar med fika.


Är du inte medlem kostar det 50:- per danskväll inkl fika!

~ Webmaster ~ E-post: Bengt@ravlandadansgille.se ~